loading...
۩۞۩.شوق پرواز.۩۞۩
amirrezajafary بازدید : 41 سه شنبه 02 مهر 1392 نظرات (0)
مازندران - رامسر - تله کابین رامسر

 

تله کابین از ریشه زبان فرانسه گرفته شده و اولین بار نیز در کشور فرانسه ساخته شد. تله کابین نوعی بالابر یا آسانسورهوایی است که بیشتر در مناطق کوهستانی برای جابجایی مردم و ورزشکاران و یا حمل کالا استفاده می شود. این وسیله از مجموعه کابین یا نیمکت های فلزی و حلقه های طولانی کابل فولادی با دکل ها و موتورهای برقی تشکیل شده است، به طوری که حلقه های طولانی کابل فولادی که بین ایستگاه های قرار دارند به وسیله دکل هایی که در میان این ایستگاه به عنوان نگهدارنده کابل هستند مردم و یا کالاها را از طریق این کابین ها و یا نیمکت ها از ایستگاهی به ایستگاه دیگر جابجا می کند. کابل های حد فاصل بین ایستگاه ها توسط موتورهای برقی که در ایستگاه مستقرند، حرکت می کنند.
احداث تله کابین از نظر نوع کاربری در مناطق مختلف، متفاوت می باشد و این کاربری ها می توانند: ورزشی، توریستی، حمل و نقل کالا یا انسان باشد. امروزه تفریح از طریق تله کابین در زمینه گردشگری در سراسر دنیا و از جمله در ایران نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. با استفاده از این وسیله می توانیم از بالای کوه ها به تماشای مناظر و بخش های از ارتفاعات کوه ها بپردازیم و از این که طبیعت زیر پایمان است، لذت ببریم.
تله کابین هایی که در ایران احداث شده اند عبارتند از: تله کابین عون بن علی در تبریز، تله کابین توچال، تله کابین نمک آبرود، تله کابین لاهیجان، تله کابین گنج نامه در همدان.
 

 

تله کابین توچال
تله کابین توچال با طولی حدود ۷هزار و ۵۰۰ متر یکی از طولانی ترین خط تله کابین بهم پیوسته در دنیا است که ساخت آن در سال ۱۳۵۳ هـ. ش، با همکاری شرکت فرانسوی پوما و شرکت اتریشی دوپل مایر شروع شد و در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید. تله کابین توچال در شمال شهر تهران و در انتهای خیابان ولنجک، ۳ کیلومتری میدان تجریش در منطقه شمیرانات واقع شده است. این تله کابین در سال ۱۳۵۶ با شماره ۲۴۶۵۹ در دفتر شرکت های تهران با عنوان «با مسئولیت محدود» به ثبت رسید.
تله کابین توچال دارای ۳ خط اصلی با ظرفیت ۶۰۰ نفر در ساعت، ۳ خط تله سیژ پوما با ظرفیت ۸۰۰ نفر در ساعت، تله سیژ دوپل مایر با ظرفیت ۱۲۰۰ نفر در ساعت و یک خط تله اسکی است. سرعت حرکت کابین ها در مسیر تله کابین، ۴ متر بر ثانیه می باشد. براساس بند ۳ اساسنامه شرکت تله کابین توچال؛ فعالیت های این شرکت در زمینه هایی نظیر: تاسیس تراموای هوایی از ولنجک تا قله توچال البرز و سایر تاسیسات ورزشی، ساخت پارک های طبیعی، ساخت بناهای ویلایی، ساخت دریاچه ها و سایر بناهای تفریحی، واردات قطارهای برقی، ماشین آلات و سایر تجهیزات مربوطه می باشد.
در صورت مساعد بودن شرایط جوی، می توان همه روز به جز روزهای یکشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲:۳۰ بعدازظهر از مجموعه تله‌کابین توچال استفاده کرد. این تله کابین تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی می‌باشد.
 

تله کابین رامسر
تله کابین رامسر به عنوان بزرگ ترین تله کابین ایران، توسط بخش خصوصی به طول ۲ کیلومتر از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی ساخته شده است. این تله کابین در ۵ کیلومتری غرب رامسر و ۳۰۰ کیلومتر شهر چابکسر واقع شده است. تله کابین رامسر دارای ۱۶ پایه و ۵۰ کابین با قابلیت حمل ۴۵۰ نفر در ساعت می باشد، همچنین گنجایش هر کابین ۴ نفر است. سرعت تله کابین ۳ متر بر ثانیه است و می تواند مسیر ۲۰۰۰ متری را در مدت ۱۲ دقیقه طی نماید.
مجموعه تله کابین رامسر، مجهز به واحدهای پذیرایی و اماکن تفریحی- گردشگری است. از تفریحات جانبی این مجموعه می توان به پیست اتومبیل رانی، پینت بال، سایبان و فضاهای مناسب برای استراحت کردن در بخش پایینی و بالایی تله کابین، ساحل و اسکله تفریحی، چندین رستوران، کافی شاپ، آب نمای موزیکال، آب نمای آب و آتش و پارکینگ اشاره کرد.
ساعت فعالیت تله کابین همه روزه از ۱۰:۳۰ صبح تا ۱۳:۰۰ بعداز و عصرها از ۱۵:۳۰ تا ۲۰:۰۰ است و در تعطیلات آخر هفته، و تعطیلات عید نوروز و تابستان یکسره فعال می باشد.

 

تله کابین عون بن علی
تله کابین عون بن علی، اولین تله کابین شمال غرب کشور است که در ارتفاعات عون بن علی در شمال شهر تبریز احداث شده است. این تله کابین براساس تفاهم نامه منعقد شده توسط ایران و اتاق بازرگانی اسکاندیناوی سوئد در ۳ فاز در دست اجرا است. فاز اول پروژه تله کابین با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، پس از ۹ ماه عملیات اجرایی در دی ماه سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید. طول افقی تله کابین در فاز اول ۱۴۵۰ و طول شیب دار آن ۱۴۸۰ متر است که از مسیر دامنه کوه عون بن علی آغاز شده و در ارتفاعات این کوه به پایان رسیده است. ظرفیت انتقال در این مسیر هزار نفر در ساعت است.
فاز دوم تله کابین تبریز از ارتفاعات عون بن علی شروع خواهد شد و تا سد شهید مدنی ادامه خواهد داشت.
فاز سوم پروژه تله کابین عون بن علی از سد شهید مدنی شروع شده و تا ارتفاعات کوه دند امتداد خواهد یافت. با اتمام ساخت و راه اندازی این پروژه، تله کابین عون بن علی یکی از طولانی ترین تله کابین های کشور خواهد شد.
کلیه تجهیزات و امکانات فنی مجموعه تله کابین از شرکت دوپل مایر اتریش خریداری شده است. میانگین تعداد کابین ها حداقل ۱۲ و حداکثر ۲۴ کابین همراه با ۶ دکل یا برج در نظر گرفته شده است. مسیر رفت و برگشت از ۴ کیلومتری عون بن علی تا ارتفاعات سد شهید مدنی حدود ۶ دقیقه و ۲۴ ثانیه می باشد.همچنین سیستم هدایت این کابین ها در سرعت ۵ متر بر ثانیه با قدرت ۱۹۱ کیلو وات عمل می کند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    مطالب سایت درچه سطحی مشاهده نمودید؟
    سایت های کاربردی

    leader.jpg
    drrohani.jpg
    majlis.png
    ghgh.png
    http://www.8pic.ir/images/82086723376344085293.png
    images54.jpeg
    5445.jpeg
    http://www.8pic.ir/images/32420978701375817097.jpeg
    آمار سایت
  • کل مطالب : 426
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 37
  • بازدید امروز : 213
  • باردید دیروز : 46
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 450
  • بازدید ماه : 1,212
  • بازدید سال : 5,337
  • بازدید کلی : 62,573